Barcelona, Dimecres 29 nov. 2023

MEDIACIÓ

Condomines Advocats Mediació Barcelona

La mediació és una alternativa o un complement als tribunals per resoldre una gran varietat de conflictes. El mediador és la figura que intervé en el procés per apropar les parts en conflicte i facilitar-ne l’entesa.

Catalunya ha estat una de les comunitats pioneres a regular el procediment de mediació amb la llei 15/2009 de 22 de juliol de mediació en l’àmbit privat . Amb posterioritat, l’Estat va fer el mateix amb la Llei 5/2012 de 6 de juliol de mediació en assumptes civils i mercantils.

El procediment de mediació és senzill i consta de diverses fases. S’inicia amb una sessió informativa en què s’il·lustra les parts sobre la institució i les seves característiques i, després de les sessions necessàries en què s’intenta un acostament entre les parts, pot finalitzar amb acord o sense o amb acord parcial.

Aquest acord serà vinculant entre les parts com qualsevol contracte a l’àmbit civil i pot ser elevat a escriptura pública davant de Notari. Això permetrà que se’n pugui sol·licitar l’execució davant el Jutjat de Primera Instància del lloc on s’ha signat l’acord.

Els avantatges de la mediació sobre el procediment judicial són

  • El control del procés el tenen les parts i no el jutge.
  • L’acord el construeixen les parts, i per això se sentiran més compromesos amb ell.
  • La mediació tracta el conflicte amb l’objectiu que les dues parts guanyin amb l’acord.
  • És un procés més econòmic.
  • Es regeix pels principis de la voluntarietat, la confidencialitat i el respecte mutu.
  • Els acords es poden elevar a públics, per la qual cosa obligaran com ho fa una sentència judicial.

A Condomines Advocats oferim un servei de solució de conflictes a través de la mediació altament especialitzat acreditat no només per una formació específica en aquesta matèria sinó també com a membre actiu del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya (Generalitat de Catalunya) i també com a Mediadora del Centre de Mediació de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

CONDOMINS ADVOCATS: MEDIACIÓ AMB GARANTIES

This site is registered on wpml.org as a development site.